4.

 

 

En voorwaarts...

Hoe is het met je? Ben je al begonnen in de moestuinboeken waar ik het laatst over had?

De compostbak is inmiddels binnengekomen. Het is een vreselijk lelijk ding, maar makkelijk in elkaar te zetten (Al heb ik wel wat extra kracht 'in (of om-) gekocht' met een lekkere verse pan soep) en hij draait ook soepel. Ik ben nog in dubio tussen hem uit het zicht zetten voor mijn geestestoestand of hem direct bij de achterdeur zetten voor mijn gemak. Die horde moet nog even genomen worden. Ik loop nu in huis en in de tuin gewoon te zoeken naar afval wat ik er in kan stoppen. Want nu wil ik 'm gebruiken ook! Straks eerst maar eens een appeltje schillen dan. (Normaal verorber ik 'm met schil en al, maar dan gaat het me veel te langzaam).

De moestuinbak is nog steeds niet binnen. Heel jammer, en iets wat ik niet gewend ben van Bol.com. Maar zij zijn ook afhankelijk van andere partijen. Dus langzaam maar zeker ga ik maar eens nadenken over een alternatief. Het grote voordeel daarvan zou zijn, dat ik dan kan kijken naar bakken met de afmetingen zoals Jelle die beschrijft in zijn makkelijke moestuin-systeem. Bakken van 120x120 dus. Met een vakverdeling. Jelle's systeem is prachtig, maar de bakken zijn onbetaalbaar! Dat wordt dus weer rondkijken, vergelijken en ook de optie om ze zelf te bouwen maar eens overwegen.

Inspiratie; ik kan niet wachten!

Inmiddels was ik wel toe aan een beetje inspiratie en leek het me een leuk idee om samen weer eens naar een leuke landgoedfair, kwekerijdag of rommelmarkt te gaan. Op Google werd ik daar echter niet wijzer van. Alles staat verspreid. Was jou dat ook al eens opgevallen? Het is óf een lijstje met rommelmarkten, óf open tuindagen óf verschillende sites van landgoederen die allemaal hun eigen fair of evenement hebben. Ik was al gauw de weg kwijt.

Voor ik het wist (Je kent me) had ik mezelf samen met de redactie van de Oasis-site alweer verloren in een nieuw project: Het bij elkaar brengen van al die events, zodat we makkelijk kunnen kiezen! Het is nog lang niet compleet, maar wat is er veel te doen!

Je kunt alle events die er nu al op staan hier vinden. Maar zullen we beginnen bij de Trotsmarkt rond kasteel Groeneveld in Baarn? Want die is al heel snel! Ik zet de link ook hieronder, bij mijn favoriete linkjes van deze week,

Even focussen...

Maar nu terug naar mijn uitdaging:

Want deze week heb ik (mede door het oponthoud door de moestuinbak) nog niet veel vooruitgang geboekt.

Wat wel vooruit gaat, is de knoflook. Die begint eigenwijs z'n neusje boven de grond uit te steken. (Daar moet ik wel nog even wat over lezen, want ik heb natuurlijk zomaar wat gedaan). Wat ik ook heb gedaan, is de lijst op de koelkast gehangen met alles wat er wel en niet in de compostbak mag, (door de kids al omgedoopt naar Harry). De kleurrijke resten van ons consumerende leventje zijn ineens de spil geworden van ons huishouden. Hoe wonderlijk kan het gaan...

Maar omdat ik vond dat ik best nog iets meer zou kunnen doen om aan de 100% te komen en ik nog even niet aan de slag kan met zaaien en in de aarde wroeten, begon ik me af te vragen wat ik met al die kartonnen dozen moest, (zolang ze niet door Mevrouw Jansen werden ingepikt) die maar voor een héél klein deel in de compost mogen.

En wat ik heb gevonden maakt me echt heel erg enthousiast! Persoonlijk vind ik dat als dit werkt, ik zomaar 10% mag toevoegen aan mijn percentage zelfvoorzienend leven! Maar ik weet natuurlijk nog niet of het werkt, dus ik houd je lekker nog even in spanning.

Volgende week meer!

Dus nu staat er op mijn lijstje voor deze week het volgende:

Mijn lijstje voor week 4

1. Het lijstje met leuke evenementen verder compleet maken (Begint al op een lichte obsessie te lijken...)

2. Samen met jou naar de Trotsbeurs in Baarn. Ik ben heel benieuwd.

3. Mevrouw Jansen overtuigen dat je behalve een poezenmand, aan één kartonnen doos echt genoeg hebt om in te wonen.

4. De rest van de dozen versnipperen (En nee, wat ik ermee ga doen vertel ik echt pas volgende week!)

5. De moestuinbak-situatie het hoofd bieden. Wellicht toch maar iets heel anders overwegen? Een hoop uitzoekwerk!

 

 

Op naar week 5

Al met al vind ik dat ik niet heel erg opgeschoten ben, percentage-gewijs. Dus wat mij betreft staat de score nog op dezelfde hoogte als vorige week. Ik heb weliswaar mijn compostbak in gebruik genomen, maar tegelijkertijd schrik ik (echt) van de hoeveelheid plastic afval die ik elke week aan de lantaarnpaal op de hoek hang.

Ik zal dus even wat tandjes moeten bijzetten de komende tijd, anders ben ik van de zomer nog steeds niet verder dan de schamele 5 procent waarop ik me nu bevind.

In de tussentijd houd ik je op de hoogte!

Tot snel!


KIJK!

 

Sommige linkjes zijn affiliatelinks, dat betekent dat wij een minieme vergoeding krijgen

(wat we inzetten voor een goed doel) en voor jou de prijs hetzelfde blijft. Win-win dus!


Op 11 februari is op Kasteel Groeneveld in Baarn de Trotsmarkt, vol met 'heerlijke en eerlijke producten aangeboden door mensen die passie hebben voor hun vak'.

Meer informatie vind je hier. (Foto: Kasteel Groeneveld)

Voor meer informatie over wat er wel en niet op de composthoop mag, houd ik me onder meer aan de richtlijnen op de website van Millieucentraal.nl  

Ik heb me echter nog iets verder ingelezen en bepaalde dingen kunnen wel, maar dit is een goed uitgangspunt.


Disclaimer:

Alle namen en situaties in deze serie blog's zijn fictief, al lijken ze vaak wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op de dingen die ik werkelijk meemaak.

The struggle is real!

Alle producten die ik noem en waar ik met een affiliate-link naar verwijs,  heb ik feitelijk gekocht en/of uitgeprobeerd.

Ik zal nooit iets promoten waar ik niet daadwerkelijk achter sta.

Scouts-erewoord!


Powered by:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.